M a l t i n i a m s:
680 g konservuotų raudonųjų pupelių,
150 g džiūvėsių,
25 g sviesto,
pusės ryšelio svogūnų laiškų,
1 saliero stiebo,
1 šaukšto smulkintų petražolių,
1 kiaušinio,
druskos,
pipirų,
aliejaus kepti.
Česnakiniam s v i e s t u i:
100 g sviesto,
3 skiltelių česnako,
1 šaukšto smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Paruoškite sviestą: sutrinkite česnako skilteles, dubenyje mediniu šaukštu sumaišykite su sviestu ir petražolėmis. Tada dėkite ant kepimo popieriaus, susukite kaip dešrelę ir trumpam įdėkite į šaldytuvą. Konservuotas pupeles ir pusę džiūvėsių sumalkite į tyrę.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnų laiškus, pjaustytą salierą, ant lengvos ugnies maišant kepkite 3-4 minutes. Paskui sudėkite pupelių tyrę, suberkite petražoles, pagardinkite druska, pipirais, viską gerai išmaišykite ir nuėmus nuo ugnies padėkite atvėsti.
Visą masę padalykite į keturias dalis, tada česnakinį sviestą supjaustykite į keturias dalis ir po mažą gabaliuką dėkite į kiekvieno maltinio vidų. Rankomis maltinį suformuokite taip, kad sviestas būtų viduje. Maltinius suvilgykite kiaušinio plakiniu, apvoliokite likusiuose džiūvėsiuose ir apkepkite. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis.