2 šaukšų sviesto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 sutraiškytų česnako skiltelių,
455 g grybų,
2 šaukštų citrinų sulčių,
1/2 stiklinės grietinės,
2 šaukštų susmulkintų česnako laiškų,
druskos,
pipirų.
Kukurūzų p l o k š t a i n i u i:
3 stiklinių vandens,
1 šaukštelio druskos,
1 stiklinės kukurūzų miltų,
2 sutraiškytų česnako skiltelių,
2/3 stiklinės sutarkuoto parmezano sūrio.
GAMINIMAS:
Puode užvirinkite pasūdytą vandenį. Nuolat maišant supilkite kukurūzų miltus ir pavirinkite 3-5 min., kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite česnaką ir sutarkuotą parmezano sūrį. Taip paruoštą plokštainio masę dėkite į riebalais pateptą skardą.
Lengvai paspauskite ir leiskite atvėsti. Po to supjaustykite į 8 porcijas. Paruoškite grybus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu ir porą minučių pakepinkite smulkiai pjaustytą česnaką.
Sudėkite grybus ir pakepinkite po 1-2 min. iš visų pusių. Supilkite citrinų sultis, sukrėskite grietinę, sudėkite česnako laiškus, įberkite druskos, pipirų ir patroškinkite 1 min., kol sutirštės. Patiekite su kukurūzų plokštainiu.