T r a p i a i tešlai:
350 g miltų,
160 g sviesto,
nepilno šaukštelio druskos,
1 kiaušinio.
Į d a r u i:
1 šaukšto pomidorų pastos,
8 didesnių pomidorų,
300 g mocarelos sūrio,
284 ml grietinėlės,
4 kiaušinio trynių,
6 šaukštų smulkintų svogūno laiškų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Paruoštą trapią tešlą padalykite į 8 dalis, iš kiekvienos iškočiokite 10 cm skersmens paplotėlius, sudėkite į formas su krašteliu ir palikite vėsiai 5 min. Po to pridenkite folija ir pašaukite į 190 laipsnių orkaitę. Kepkite apie 10 min.
Tuomet nuimkite foliją, pyragėlių vidų sutepkite pomidorų padažu ir dar 10 min. kepkite. Po to į pyragėlių vidų vienodais kiekiais sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, mozarelos sūrį. Dubenyje suplakite kiaušinių trynius, grietinėlę, smulkintus svogūnų laiškus.
Viską pagardinkite druska, pipirais ir paruoštu mišiniu apliekite pyragėlius. Juos vėl kiškite į orkaitę ir kepkite 15-20 min., kol įdaras sutirštės ir šiek tiek pakils. Patiekite su mėgstamomis salotomis.