T e š l a i:
225 g miltų,
3 šaukštų cukraus pudros,
žiupsnelio druskos,
110 g sviesto,
2-3 šaukštų šalto vandens.
Į d a r u i:
400 g obuolių (nuluptų ir supjaustytų skiltelėmis),
100 g cukraus,
1 banano,
2 šaukštų rudojo cukraus,
1 kiaušinio.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą. Persijokite miltus, cukraus pudrą ir druską į dubenėlį. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite atskirame indelyje, po to sviestą dėkite į miltus ir trinkite, kol gausis trupiniai. Tešlą pašlakstykite vandeniu ir minkykite iki vientisos masės.
Jei trūksta, galite dar šiek tiek įpilti vandens. Išminkytą tešlą suvyniokite į plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Po to iškočiokite, išspauskite 15 cm skersmens apskritimus. Įdarui skiltelėmis pjaustytus obuolius sudėkite į puodą, apibarstykite cukrumi ir šiek tiek patroškinkite, kol vaisiai sukris.
Obuolių tyrę dėkite į apskritimo centrą, uždėkite kelis banano griežinėlius, pabarstykite cukrumi. Tešlos kraštus patepkite plaktu kiaušiniu ir pirštais padarykite kraštelį. Paruoštus pyragėlius pašaukite į 190 laipsnių orkaitę, kepkite apie 20 min., kol gražiai pagels.