333 g smėlinės tešlos,
350 g rūkytos menkės filė,
1/2 raudonojo svogūno,
200 ml pieno,
300 g poro,
75 g bulvių,
150 ml grietinėlės,
1 kiaušinio,
pipirų,
druskos,
30 g smulkintų petražolių.
GAMINIMAS:
Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus, dėkite į apvalią formą, pabadykite šakute ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Atšaldytos tešlos dugną išklokite kepimo popieriumi, užberkite pupelių ir pašovusi į orkaitę kepkite apie 10 min., tada nuimkite pupeles, popierių ir šiek tiek sumažinus karštį dar 5 min. kepkite.
Kol kepa, žuvį ir pusiau perpjautą svogūną dėkite į puodą su pienu ir ant lengvos ugnies virkite 10 min. Po to atsargiai išimkite žuvį, dėkite į lėkštę, nunerkite odą ir išimkite ašakas. Žuvį susmulkinkite mažais gabaliukais. Skystį, kur virė žuvis, vėl dėkite ant ugnies, įmeskite griežinėliais pjaustytą porą, užvirus pavirkite apie 6 min.
Nupilkite skystį. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, apvirkite. Žuvį, porus ir bulves sluoksniais dėkite ant tešlos. Dubenyje sumaišykite grietinėlę su kiaušiniu, petražolėmis, druska, pipirais ir gautu mišiniu aplieti. Pyragą pašaukite į iki 190 laipsnių orkaitę, kepkite apie 30-40 min. Iškepus iškart patiekite.