300 g rūkytų lašišų filė,
300 g riebaus varškės sūrio,
pusės citrinos sulčių,
100 ml plakamosios grietinėlės,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
įvairių žalumynų,
užkandėlei papuošti.
GAMINIMAS:
Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.
Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tiekite papuošus krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.