Apie 150 g makaronų vamzdelių (penne),
300 g lašišų,
3 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
250 ml neriebios grietinėlės,
50 ml baltojo sauso vyno,
šaukštelis saldžiųjų paprikų miltelių,
pusė šaukšto nutarkuotų apelsino žievelių,
nedidelis gabalėlis imbiero šaknies,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
rozmarinų šakelių ir
pipirų grūdelių.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su šlakeliu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės. Padėkite šiltai. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į garpuodį, apie 8 minutes patroškinkite - bus lengviau nuimti nuo kaulų ir nulupkite odelę. Išdarinėtą lašišą supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pagardinkite pipirais, druska.
Česnakus susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, pakepinkite svieste. Tada suberkite tarkuotą imbiero šaknį, apelsino žieveles, pipirų grūdelius, saldžiosios paprikos miltelius, supilkite vyną ir kaitinkite, kol trečdalis padažo nugaruos.
Galiausiai supilkite grietinėlę, sumeskite lašišų gabalėlius, uždenkite keptuvę ir dar kelias minutes patroškinkite. Kai padažas bus baigtas, į jį sumeskite makaronus, viską gerai išmaišykite, dar šiek pakaitinkite ir išdėliokite į lėkštes. Tiekite su rozmarinų šakelėmis.