800 g bulvių,
4 kiaulienos šniceliai (po 160 g),
2 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai grietinės,
3 šaukštai miltų,
6 šaukštai augalinio aliejaus,
4 ploni griežinėliai šoninės,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
šaukštas skysto medaus,
druskos,
pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Švarias bulves išvirkite su lupenomis. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite. Sumaišykite su kiaušinių tryniais, grietine, miltais, pagardinkite druska ir pipirais. Ant pamiltuotos lentelės iš bulvių masės suformuokite ritinuką ir supjaustykite griežinėliais, kad gautųsi kaip blynų formos.
Apkepkite juos iš abiejų pusių 4 šaukštuose aliejaus iki tol, kol kepiniai įgaus auksinį atspalvį. Bulvių kepinius sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalų perteklius. Švarią mėsą išmuškite. Mėsą apsukite šonine ir apkepkite likusiame aliejuje po 4 min. iš abiejų pusių. Pagardinkite druska ir pipirais. Į keptuvę sudėkite likusį aliejų ir medų. Garnyrui galima išvirti pupelių ir patiekti su saulėje džiovintais pomidorais.