8 bulvės (maždaug po 125 g),
4 šaukštai augalinio aliejaus,
400 g faršo,
skiltelė česnako,
2 šaukštai pomidorų pastos,
12 vyšninių pomidoriukų,
skardinė pomidorų savo sultyse,
100 g tarkuoto parmezano,
druskos,
pipirų,
cukraus pagal skonį.
GAMINIMAS:
Neluptas bulves virkite 25 min. Įkaitintame aliejuje apkepkite faršą, kol jis taps birus. Dėkite sutrintą česnaką, pomidorų pastą ir pjaustytus pomidorus iš skardinės. Neuždengus troškinkite 2 min. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Atvėsusias bulves perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą.
Minkštimą supjaustykite kubeliais ir su 75 g parmezano sumaišykite su padažu. Bulves sudėkite į riebalais pateptą formą. Į išskobtas bulves supilkite padažą. Pabarstykite likusiu parmezanu. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sudėkite tarp bulvių. Kepkite 25 min. orkaitėje, įkaitintoje 200 laipsnių temperatūros.