Bulvės su Bolonijos padažu ir pomidoriukais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bulvės su Bolonijos padažu ir pomidoriukais


INGREDIENTAI:

8 bulvės (maždaug po 125 g),
4 šaukštai augalinio aliejaus,
400 g faršo,
skiltelė česnako,
2 šaukštai pomidorų pastos,
12 vyšninių pomidoriukų,
skardinė pomidorų savo sultyse,
100 g tarkuoto parmezano,
druskos,
pipirų,
cukraus pagal skonį.


GAMINIMAS:

Neluptas bulves virkite 25 min. Įkaitintame aliejuje apkepkite faršą, kol jis taps birus. Dėkite sutrintą česnaką, pomidorų pastą ir pjaustytus pomidorus iš skardinės. Neuždengus troškinkite 2 min. Pagardinkite druska, pipirais ir cukrumi. Atvėsusias bulves perpjaukite pusiau ir išimkite minkštimą.

Minkštimą supjaustykite kubeliais ir su 75 g parmezano sumaišykite su padažu. Bulves sudėkite į riebalais pateptą formą. Į išskobtas bulves supilkite padažą. Pabarstykite likusiu parmezanu. Vyšninius pomidoriukus perpjaukite pusiau ir sudėkite tarp bulvių. Kepkite 25 min. orkaitėje, įkaitintoje 200 laipsnių temperatūros.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668