800 g kiaulienos nugarinės,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
4 rūgštūs obuoliai (500 g),
stiklinė vandens,
4 šaukštai taukų,
2 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
kiaušinis,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite karštą vandenį, uždenkite keptuvę ir 10 min. patroškinkite.
Per tą laiką nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Obuolius pakepinkite likusiuose taukuose. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jo dėkite mėsą, aptepkite kiaušinio baltymu, o ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.
Tešla uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Galima patiekti ir su tešla, ir be jos (tešlos apvalkalas neleidžia kepamai mėsai išdžiūti).