Kiaulienos kepsnys tešloje receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kiaulienos kepsnys tešloje


INGREDIENTAI:

800 g kiaulienos nugarinės,
pakelis šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
4 rūgštūs obuoliai (500 g),
stiklinė vandens,
4 šaukštai taukų,
2 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai džiūvėsėlių,
kiaušinis,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Šaldytą tešlą pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Mėsą įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Keptuvėje ištirpinkite 2 šaukštus taukų ir iš visų pusių apkepkite mėsą. Tada supilkite karštą vandenį, uždenkite keptuvę ir 10 min. patroškinkite.

Per tą laiką nulupkite obuolius, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Obuolius pakepinkite likusiuose taukuose. Į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą įtieskite tešlos lakštą, ant jo dėkite mėsą, aptepkite kiaušinio baltymu, o ant viršaus išdėliokite obuolių skilteles.

Tešla uždenkite visą kepsnį ir gerai užspaudykite, kad neliktų tarpų. Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Galima patiekti ir su tešla, ir be jos (tešlos apvalkalas neleidžia kepamai mėsai išdžiūti).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668