Sūrio vyniotinis su pastarnokais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sūrio vyniotinis su pastarnokais


INGREDIENTAI:

450 g pastarnoko šaknies,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 skiltelių nelupto česnako,
1 lauro lapelio,
5 kiaušinių,
85 g fermentinio sūrio,
250 g maskarponės sūrio,
2 šaukštų "Pesto" padažo,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šonuose palikite 5 cm kraštus. Nuvalytą ir mažais gabaliukais supjaustytą pastarnoką dubenyje sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, tada sukrėskite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite česnako skiltelių, lauro lapelį ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Tada palaukite, kol šiek tiek atvės, išimkite česnako skilteles, lauro lapą išmeskite. Česnako skilteles nulupkite, kartu su pastarnoku dėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos masės. Plakant vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius, po to - tarkuotą sūrį.

Atskirai inde išplakite 5 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į pastarnoko masę. Gerai išmaišius viską perpilkite ant skarda iškloto popieriaus ir pašovus į orkaitę kepkite 12-15 min. Kai iškeps, palikite orkaitėje atvėsti. Kol kepa, paruoškite įdarą: maskarponę sumaišykite su "Pesto" padažu, ištepkite kepinį ir susukite vyniotinį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668