450 g pastarnoko šaknies,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 skiltelių nelupto česnako,
1 lauro lapelio,
5 kiaušinių,
85 g fermentinio sūrio,
250 g maskarponės sūrio,
2 šaukštų "Pesto" padažo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šonuose palikite 5 cm kraštus. Nuvalytą ir mažais gabaliukais supjaustytą pastarnoką dubenyje sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais, tada sukrėskite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite česnako skiltelių, lauro lapelį ir pašaukite į orkaitę.
Kepkite apie 30 min., kol suminkštės. Tada palaukite, kol šiek tiek atvės, išimkite česnako skilteles, lauro lapą išmeskite. Česnako skilteles nulupkite, kartu su pastarnoku dėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite iki vientisos masės. Plakant vieną po kito sudėkite kiaušinių trynius, po to - tarkuotą sūrį.
Atskirai inde išplakite 5 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir po truputį įmaišykite į pastarnoko masę. Gerai išmaišius viską perpilkite ant skarda iškloto popieriaus ir pašovus į orkaitę kepkite 12-15 min. Kai iškeps, palikite orkaitėje atvėsti. Kol kepa, paruoškite įdarą: maskarponę sumaišykite su "Pesto" padažu, ištepkite kepinį ir susukite vyniotinį.