600 g avienos,
200 g džiovintų abrikosų,
200 g svogūnų,
2 šaukšteliai pomidorų tyrės,
4 šaukštai lydyto sviesto,
druskos,
pipirų.
G a r n y r u i:
400 g keptų pomidorų,
160 g šparaginių pupelių,
60 g šoninės.
GAMINIMAS:
Avieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite ant nedidelės ugnies nuolat nugraibant putas. Mėsą išvirkite tik pusiau. Sultinį perkoškite. Avienos gabalėlius pakepkite keptuvėje su sviestu.
Sudėkite pakepintus svogūnus, pagardinkite pomidorų tyre, druska ir pipirais, įberkite išmirkytų vandenyje džiovintų abrikosų, įpilkite sultinio ir toliau troškinkite, kol mėsa taps visai minkšta. Patiekite su keptais pomidorais ir šonine perrištomis pakeptomis šparaginėmis pupelėmis.