6 vidutinio dydžio obuoliai,
6 šaukštai cukraus,
šaukštelis cinamono,
pusė šaukštelio imbiero,
šaukštas sviesto.
T e š l a i:
2 šaukštai sviesto,
pusė stiklinės rudojo cukraus,
po pusę stiklinės miltų ir
avižinių dribsnių.
GAMINIMAS:
Nulupkite obuolius, pašalinkite sėklas, supjaustykite stambiomis riekelėmis arba kubeliais. Sudėkite į vienos porcijos sviestu pateptus kepimo indus, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir imbieru. Dubenyje sumaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, suberkite miltus ir avižinius dribsnius, patrinkite mišinį pirštais, kad dribsniai apsiveltų cukrumi ir miltais.
Apibarstykite juo obuolius, uždenkite indelius folija ir kepkite 10 min. 200 laipsnių temperatūros orkaitėje. Nuimkite foliją ir kepkite dar maždaug 20 min., kol suminkštės obuoliai ir paviršius šiek tiek apskrus. Obuolių apkepėlę tiekite dar karštą arba atšaldytą. Prie karštos apkepėlės labai tinka vaniliniai ledai.