Pusės pakelio (6 lakštai) filo tešlos,
aliejaus apšlakstyti,
1 kiaušinio baltymo.
Į d a r u i:
1 šaukšto aliejaus,
2 skiltelių česnako,
1 cm gabaliuko imbiero šaknies,
1 morkos,
1 poro,
1 paprikos,
50 g ryžių lakštinių,
1 šaukšto sojų padažo,
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo.
GAMINIMAS:
Aititrpinkite filo tešlą. Sukapokite česnako skilteles ir imbierą. Sutarkuokite morką. Porą supjaustykite juostelėmis, papriką sukapokite. Ryžių lakštinius užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 5 minutes, kad suminkštėtų, ir nukoškite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir greitai apkepkite česnakus bei imbierą.
Sudėkite daržoves ir kelias minutes pakepkite. Tada - smulkiai supjaustytus ryžių lakštinius. Supilkite sojų ir aitriųjų paprikų padažus, išmaišykite. Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.Tešlos lakštus apšlakstykite aliejumi, supjaustykite 15 cm dydžio kvadratėliais. Ant kiekvieno dėkite po du šaukštus įdaro, kraštus sutepkite išplaktu kiaušinio baltymu.
Suvyniokite kvadratėlius užlenkdami visus keturis kraštus. Kepkite keptuvėje storu dugnu įpylę daug aliejaus, kol gražiai pagels (maždaug 2,3 minutes). Padėkite ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų riebalus. Geriausia suktinukus valgyti karštus - tada filo tešla būna be galo trapi. Įdaras gali būti įvairus: fetos ir špinatų, mocarelos ir krabų lazdelių.