3 ilgų agurkų plona odele,
0,5 stiklinės vandens,
2 stiklinių baltojo vyno arba obuolių acto,
3 šaukštų cukraus,
2 šaukštelių garstyčių grūdelių,
2 šaukštelių druskos,
1 raudonos saldžiosios paprikos.
GAMINIMAS:
Agurkus supjaustykite plonomis juostelėmis. Sudėkite sluoksniais į didelį dubenį, kiekvieną sluoksnį pabarstykite druska. Uždenkite ir palikite 8 valandas pastovėti. Paskui nuplaukite šaltu vandeniu, gerai nusausinkite. Į puodą supilkite actą, vandenį, suberkite cukrų, druską ir garstyčių grūdelius.
Kaitinkite, iki užvirs, maišydami, kad ištirptų cukrus. Tada sudėkite agurkus, vėl pakaitinkite, iki užvirs, ir nukelkite puodą nuo ugnies. Į sterilizuotus stiklainius sluoksniais dėkite agurkus ir plonomis juostelėmis supjaustytą papriką. Užpilkite marinatu (iki stiklainio viršaus). Taip marinuoti agurkai bus skanūs jau po 3,4 dienų. Tai didžiausias jų privalumas.