1 kg jaunų cukinijų,
3 stiklinių vandens,
1,5 stiklinės acto,
1 citrinos žievelės,
1 ankšties aitriosios paprikos,
1 šaukšto druskos,
aliejaus kepti ir užpilti,
pipirų,
prieskoninių žolelių: krapų, petražolių, bazilikų.
GAMINIMAS:
Cukinijas supjaustykite riekelėmis. Į vandenį supilkite actą, druską ir pakaitinkite, iki užvirs. Tada sudėkite į marinatą cukinijas ir ant silpnos ugnies pavirkite 1,2 minutes. Jas ištraukite griebtuku ir nusausinkite. Kepkite su aliejumi, kol pagels. Pabarstykite pipirais, sudėkite smulkiai supjaustytą aitriąją papriką.
Sudėkite nusausintas prieskonines žoles, plonais šiaudeliais supjaustytą citrinos žievelę. Viską sumaišykite. Sudėkite į stiklainius, užpilkite aliejumi, kad dengtų cukinijas, ir uždarykite. Laikykite šaldytuve.