250 g geltonų saldžiųjų paprikų,
250 g raudonųjų saldžiųjų paprikų,
500 g mocarelos,
4 riekių batono,
100 g kedrų riešutų,
ryšelio bazilikų,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Paprikas perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas. Puseles sudėkite į kepimo popieriumi iškoltą skardą ir 20-30 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tada jas išimkite, apdenkite rankšluoščiu ir palikite atvėsti. Mocarelą supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, batoną - mažais kubeliais, paskrudinkite keptuvėje.
Kedrų riešutus susmulkinkite, bazilikus supjaustykite juostelėmis. Nuo paprikų nulupkite odeles. Apkepo formą išklokite kepimo popieriumi. Ant dugno dėkite sluoksnį raudonų paprikų, batono kubelių, užberkite bazilikų, pipirų. Tada uždėkite sūrio griežinėlių ir lengvai paspauskite.
Užbarstykite kedrų riešutų. Paskui dėkite geltonų paprikų sluoksnį ir tuos pačius produktus, kaip ir ant raudonų paprikų. Taip sluoksniuokite toliau (turi būti du sluoksniai sūrio ir trys paprikų). Apkepo viršų uždenkite kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje 25 minutes 165 laipsnių temperatūroje įstatę į orkaitę indą vandens.
Prie daržovių apkepų dera žaliosios salotos: gražgarstės, raudonosios gūžinės trukažolės, salotinės garbanotosios trūkažolės. Suplėšykite jų lapus, pagardinkite alyvuogių aliejaus, balzaminio acto ir skrudintų kedrų riešutų padažu.