2 bulvės,
150 g rūkytos šoninės,
2 svogūnai,
5 kiaušiniai,
pusė stiklinės grietinėlės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
džiovintų žalumynų (krapų, petražolių),
saujelė tarkuoto parmezano,
150 g fetos tipo sūrio,
2 skiltelės česnako,
50 g sviesto (formelėms patepti).
GAMINIMAS:
Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę - juostelėmis. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos purios masės, suberkite žalumynus, išspauskite česnako skilteles.
Vidutinio dydžio kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, tada sluoksniuokite bulves, trupintą fetos tipo sūrį, svogūnus ir šoninę. Ant viršaus pilkite kiaušinių plakinį ir berkite tarkuoto parmezano. Kepkite karštoje orkaitėje apie 13-15 min., kol viršus dailiai apskrus.