Indelis ridikėlių daigų,
2 burokėliai,
2 žali obuoliai,
200 g ožkų sūrio,
saujelė moliūgų sėklų ir
graikinių riešutų,
balzaminio padažo,
pusės citrinos sulčių,
džiovintų bazilikų,
Provanso žolelių,
100 ml plakamosios grietinėlės,
4 šaukštai aliejaus,
avokadas.
GAMINIMAS:
Obuolius supjaustykite griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Avokadą nulupkite ir sutrinkite šakute. Riešutus ir moliūgų sėklas paskrudinkite keptuvėje, smulkiai sukapokite ir įmaišykite į avokadų masę. Burokėlius išvirkite, nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, išdėliokite kepimo skardoje, apšlakstykite aliejaus ir Provanso žolelių mišiniu.
Apie 20 min. kepkite karštoje orkaitėje. Grietinėlę išplakite ir sumaišykite su trupintu ožkų sūriu ir džiovintais bazilikais. Į lėkštes dėkite po obuolio griežinėlį, tepkite paruoštos avokado pastos, dėkite burokėlių griežinėlį, ant jo - po kelis šaukštus grietinėlės ir sūrio kremo. Ant viršaus dėkite ridikėlių daigų, pašlakstykite balzaminio padažo.