Burokėlių salotos su kriaušėmis ir garstyčių užpilu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Burokėlių salotos su kriaušėmis ir garstyčių užpilu


INGREDIENTAI:

Salotų lapelių,
3 burokėliai,
2 labai gerai prinokusios kriaušės,
100 ml grietinėlės,
po šaukštą rudojo cukraus ir
sviesto,
saujelė graikinių riešutų.

U ž p i l u i:
2 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
šaukštas grūdėtųjų garstyčių,
2 česnako skiltelės.


GAMINIMAS:

Burokėlius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada suvyniokite į foliją ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol suminkštės. Iškeptus burokėlius atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, tada sudėkite kriaušių skilteles, apvelkite jas karamelizuota mase, užpilkite grietinėlės ir apie 8 min. patroškinkite, kol suminkštės. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite burokėlių ir nuvarvintų kriaušių gabalėlių.

Vynuogių kauliukių aliejų sumaišykite su garstyčiomis ir kapotais česnakais, užpilkite ant salotų, šalia berkite skrudintų graikinių riešutų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668