9-12 lazanijos lakštų,
8 šaukštų tarkuoto sūrio.
Šp i n a t ų padažui:
700 g špinatų lapų,
25 g sviesto,
150 ml pieno,
1 šaukšto miltų.
G r y b ų padažui:
4 šaukštų alyvų aliejaus,
1 raudonojo svogūno,
1 skiltelės česnako,
200 g rūkyto kiaulienos kumpio,
450 g šviežių miško grybų,
150 ml pomidorų padažo.
B a l t a j a m padažui:
2 šaukštų kukurūzų miltų,
4 šaukštų pieno,
600 ml grietinės.
GAMINIMAS:
Paruoškite špinatų padažą: į puodą supilkite pieną, sudėkite špinatų lapus, sviestą, suberkite miltus ir virkite kol sutirštės. Paruoškite baltąjį padažą: sumaišykite pieną su miltais, supilkite grietinę ir užvirinkite. Grybų padažui: įkaitintame aliejuje trumpai apkepinkite smulkintus svogūną bei česnaką, sudėkite smulkintą kumpį ir dar kepkite 2 min.
Sudėkite pjaustytus grybus, trumpai pakepkite ir supilkite pomidorų padažą. Formos dugną padenkite lazanijos lakštais, sukrėskite grybų masę, pabarstykite 2 šaukštais sūrio ir uždenkite lazanijos lakštais. Ant jų paskleiskite špinatų masę, pabarstykite 2 šaukštais sūrio ir uždenkite likusiais lazanijos lakštais. Paskleiskite padažą ir likusį sūrį. Kepkite 35 min. 190 laipsnių karštumo orkaitėje.