500 g brokolių (tinka cukinijos, špinatai, žiediniai kopūstai, paprikos),
400 g grybų,
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
200 g porų,
druskos,
300 g lakštinių makaronų,
4 šaukštelių alyvų aliejaus,
pipirų,
4 šaukštųkapotų petražolių,
80 g šviežiai tarkuoto parmezano sūrio,
4 šaukštų grietinės.
GAMINIMAS:
Išskirstykite brokolius žiedais. Grybus supjaustykite griežinėliais arba į keturias dalis. Svogūnus ir česnaką supjaustykite smulkiais kubeliais. Porus taip pat smulkiai supjaustykite. Dideliame puode užvirinkite vandenį. Įberkite druskos ir sudėkite brokolius.
Virkite 2-3 min. Po to brokolius supilkite į kiaurasamtį, laikomą virš indo, nuovirą supilkite į puodą ir vėl užvirinkite. Makaronus išvirkite ir supilkite į kiaurasamtį (nuoviro neišpilkite), Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų ir joje patroškinkite svogūnus bei česnakus.
Sudėkite grybus bei porus ir maišant kepkite 2-3 min. Pagardinkite druska ir pipirais. Įmaišykite petražolių. Į apkepo formą sluoksniais dėkite makaronus, brokolius, grybų ir porų mišinį bei sūrį. Viršutinis sluoksnis turi būti daržovių ir sūrio. Grietinę sumaišykite su 8 šaukštais makaronų nuoviro ir užpilkite ant apkepo. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 min.