3 gabalėlių įvairių spalvų paprikų,
1 nedidelio gabalėlio aitriosios paprikos,
1 nedidelio svogūno,
1 skiltelės česnako,
450 ml vandens,
1 daržovių sultinio kubelių,
2 šaukštelių kukurūzų krakmolo,
žiupsnelio druskos,
40 ml obuolių acto ar citrinų sulčių,
50 ml vynuogių sėklų aliejaus.
GAMINIMAS:
Daržoves supjaustykite smulkiais gabalėliais, supilkite vandenį, sutrupinkite sultinio kubelį. Užvirkite. Krakmolą išmaišykite su 2 šaukštais vandens, po truputį plakdami supilkite į verdančias dažoves. Padažą virkite dvi minutes.
Ataušinkite. Tada supilkite actą ir aliejų, dar kartą suplakite. Supilkite į butelį. Šaltoje vietoje galima laikyti maždaug savaitę. Kaskart prieš valgydami suplakite. Lengvi padažai neužgožia sudedamųjų salotų dalių skonio, atvirkščiai - šis jaučiamas labiau, todėl eksperimentuokite į valias.