600 g ešerių,
1 morkos,
1 svogūno galvutės,
1/3 stiklinės 3 proc. acto,
1-2 petražolių šaknų,
1 lauro lapo,
druskos,
juodųjų pipirų žirnelių,
1 citrinos,
1/3 stiklinės sviesto,
2-3 bulvių,
2 ryšulėlius petražolių.
GAMINIMAS:
Vandenį užvirinkite kartu su susmulkintomis morkomis, svogūnais, petražolėmis, pipirais ir lauro lapu. Išvalytus ešerius sudėkite į išvirusį sultinį, įpilkite acto, virkite 10-15 minučių, kol išvirs.
Iš sultinio atsargiai išgriebkite ešerius, nuo jų nulupkite odą, sudėkite į lėkštę, pašlakstykite citrinų sultimis. Apdėkite petražolių žaluma ir citrinų skiltelėmis. Padažo indelyje patiekite išlydytą sviestą, o atskiroje lėkštėje virtas bulves, pabarstytas susmulkinta petražolių žaluma.