Gūžė garbanotųjų salotų,
8 riekės batono,
3 skiltelės česnako,
10-15 vyšninių pomidorų,
paprika,
saujelė kedrinių pinijų,
4 virti kiaušiniai,
100 g šalto rūkymo šoninės,
100 g juodųjų alyvuogių,
100 g tarkuoto parmezano,
50 g sviesto,
galima dėti keptos vištienos, kalakutienos.
P a d a ž u i:
5 skiltelės česnako,
4 kiaušinių tryniai (turėtų būti žali, bet gali būti ir virti),
šaukštas citrinos sulčių,
0,5 stiklinės vandens,
50 g tarkuoto parmezano,
50 g konservuotų ančiuvių,
1,5 šaukšto garstyčių,
2 šaukštai majonezo,
druskos, pipirų pagal skonį.
GAMINIMAS:
Salotų lapus, papriką, pomidorus (per pusę), alyvuoges (į kelias dalis) supjaustykite, pagardinkite druska ir pipirais, sumaišykite. Plonai supjaustytą šoninę paspirginkite. Česnaku įtrintas batono riekeles apkepinkite svieste ir supjaustykite kubeliais.
Šoninę, batono kubelius ir į keturias dalis supjaustytus kiaušinius sudėkite į salotinę ir pabarstykite sūriu. Padažui kiaušinio trynius, tarkuotą parmezaną, ančiuvius, majonezą, garstyčias, vandenį ir prieskonius plakikliu išsukite iki vientisos masės. Juo pagardinkite salotas. Jei salotos gaminamos su mėsa, tai ją tiekite karštą.