750 ml pieno,
150 g manų kruopų,
1 kiaušinio,
1 šaukštelio druskos,
5 šaukštų cukraus,
80 g sviesto,
4 obuolių,
2 šaukštelių cinamono,
50 g smulkintų migdolų.
GAMINIMAS:
Pieną užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 5 min. Kiaušinį ištrinkite su druska, puse cukraus, 50 g sviesto ir sumaišykite su manų koše. Pusę masės sukrėskite į sviestu išteptą apkepo indą. Ant tešlos paskleiskite stambiai sutarkuotus nuluptus obuolius, apibarstykite cinamonu, likusiu cukrumi ir dalimi migdolų.
Ant obuolių sudėkite antrąjį košės sluoksnį, pabarstykite likusiais migdolais bei sviesto gabaliukais. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min. Patiekite su plakta grietinėle ir saldžiarūgščia uogiene.