9 lazanijų lakštų,
2 šaukštelių sviesto ar aliejaus,
500 g liesos varškės,
200 g liesos grietinės,
1 pakelio vanilinio cukraus,
100 g (ar mažiau) cukraus,
750 g nuluptų obuolių,
70 g lazdynų riešutų,
po žiupsnelį maltų gvazdikėlių,
cinamono,
2 šaukštų šokolado drožlių,
1 pakelio vanilinio padažo miltelių.
GAMINIMAS:
Apvirkite lazanijų lakštus, nukoškite ir aptepkite riebalais. Varškę ištrinkite su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir padažo milteliais. Nuluptų obuolių ketvirčius apvirkite mažame vandens kiekyje su cinamonu, gvazdikėliais ir trupučiu cukraus. Jei obuoliai per saldūs, vandenį parūgštinkite citrinų sultimis.
Visa tai riebalais išteptoje formoje susluoksniuokite taip: varškės masė, trys lazanijų lakštai, obuoliai, vėl trys lazanijų lakštai, varškės masė, trys lazanijų lakštai ir varškės masė. Viršutinį varškės sluoksnį apibarsykite kapotais lazdynų riešutais. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 min. Patiekite pabarščius šokolado drožlėmis.