Kapota mėsa, kepta puodynėlėse receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kapota mėsa, kepta puodynėlėse


INGREDIENTAI:

800 g kapotos mėsos,
8 bulvės,
100 g pievagrybių,
2 svogūnai,
100 ml majonezo,
100 g kieto fermentinio sūrio,
augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.


GAMINIMAS:

Nulupkite 2 svogūnus, smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje. Tada sudėkite kapotą mėsą ir kepkite, kol taps biri. Pabarstykite druska ir pipirais. Paruoštą mėsą padalykite į aštuonias dalis (maždaug po 1,5 šaukšto) ir suberkite į puodynėles. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodynėles ant mėsos.

Pievagrybius, jei būtina, nuvalykite ir apšluostykite drėgna servetėle (neplaukite, nes grybai išskirs daug skysčio). Tuomet supjaustykite į kelias dalis ir suberkite ant bulvių. Pagardinkite druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Į kiekvieną puodynėlę įdėkite po šaukštą majonezo.

Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Įpilkite truputį šalto virinto vandens (maždaug 1/3 puodelio). Kepkite, kol sūris pasidengs auksine plutele, o bulvės taps minkštos. Jei bulvės dar kietokos, o sūris jau švelniai parudo, puodynėles uždenkite folija.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668