800 g kapotos mėsos,
8 bulvės,
100 g pievagrybių,
2 svogūnai,
100 ml majonezo,
100 g kieto fermentinio sūrio,
augalinio aliejaus,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Nulupkite 2 svogūnus, smulkiai supjaustykite ir pakepkite aliejuje. Tada sudėkite kapotą mėsą ir kepkite, kol taps biri. Pabarstykite druska ir pipirais. Paruoštą mėsą padalykite į aštuonias dalis (maždaug po 1,5 šaukšto) ir suberkite į puodynėles. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodynėles ant mėsos.
Pievagrybius, jei būtina, nuvalykite ir apšluostykite drėgna servetėle (neplaukite, nes grybai išskirs daug skysčio). Tuomet supjaustykite į kelias dalis ir suberkite ant bulvių. Pagardinkite druska ir pipirais. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Į kiekvieną puodynėlę įdėkite po šaukštą majonezo.
Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio. Įpilkite truputį šalto virinto vandens (maždaug 1/3 puodelio). Kepkite, kol sūris pasidengs auksine plutele, o bulvės taps minkštos. Jei bulvės dar kietokos, o sūris jau švelniai parudo, puodynėles uždenkite folija.