400 g makaronų (ragučių),
500 g džiovintų abrikosų,
1 obuolio,
1 stiklinės pieno,
2 kiaušinių ir
2 trynių,
3 šaukštų grietinės,
1 šaukšto sviesto,
100 g cukraus,
1 šaukštelio maltų džiūvėsėlių,
600 g konservuotų vaisių (abrikosų, kriaušių, persikų).
GAMINIMAS:
Į užvirintą pieno ir vandens mišinį įberkite truputį druskos, cukraus ir suberkite ragelius - makaronams išvirus skysčio nebeturėtų likti. Į atvėsusius makaronus sudėkite smulkiai supjaustytą obuolį, abrikosus, įmaišykite iki putų išplaktus kiaušinius.
Sukrėskite gautą masę į sviestu išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą kepimo indą. Gaminio viršų aptepkite kiaušinių trynių bei grietinės plakiniu, pasaldintu šaukšteliu cukraus ir kepkite iki 250 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Prieš patiekiant apkepą supjaustykite ir papuoškite konservuotų vaisių asorti.