40 didesnių pievagrybių,
2 šaukštai kapotų petražolių,
400 g varškės,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
20 šoninės juostelių,
4 šaukštai augalinio aliejaus.
GAMINIMAS:
Grybus apšluostykite drėgna servetėle ir nupjaukite kotelius. Juos supjaustykite ir sumaišykite su varške bei kapotomis petražolėmis. Pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Pievagrybių kepurėles prikimškite paruošto įdaro. Šoninės juostelėmis apvyniokite pusę įdarytų kepurėlių.
Paruoštus pievagrybius pakaitomis (su šonine ir be jos) verkite ant medinių iešmelių. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir apkepkite grybus iš visų pusių. Tam turėtų pakakti 10 minučių. Beje, į varškę galite dėti ir kitų kapotų žalumynų, česnakų, smulkiai supjaustytų agurkų, paprikų ar kaparėlių.