Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

250 g sviesto,
4 obuoliai,
250 g cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
šaukštelis malto cinamono,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g maltų migdolų.


GAMINIMAS:

1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis.
2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai, pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo formą ir atvėsiname.
3. Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, sudedame išplaktus kiaušinius. Įmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir migdolus. Tešlą sudedame ant obuolių ir išlyginame.
4. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 50-60 minučių.
5. Iškepusį pyragą 15 minučių vėsiname kepimo formoje.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 45 min. Porcijoje: apie 680 kcal (6 porcijos)
Šis pyragas kiek pastovėjęs tampa vis skanesnis. Sandariai uždarytame inde jį galite laikyti iki savaitės.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668