500 g antienos krūtinėlės filė,
2 valg. šaukštai skysto medaus,
1/2 valg. šaukštai malto imbiero,
1/2 valg. šaukštai malto cinamono,
1/2 val. šaukšto maltų juodųjų pipirų,
akmens druskos malūnėlyje.
Granatų p a d a ž u i:
2 valg. šaukštai cukraus,
500 ml granatų sulčių,
1 valg. šaukštas vištienos sultinio,
1 valg. šaukštas žaliosios kario pastos,
1 arb. šaukštelis balzamiko acto,
1/2 arb. šaukšteliai kmynų,
1 arb. šaukštelis tirštiklio arba kukurūzų krakmolo,
akmens druskos malūnėlyje.
GAMINIMAS:
Naudodami aštrų peilį, nupjaukite riebiąją mėsos dalį, stengdamiesi neįpjauti po ja esančios mėsos dalies. Filė įdėkite į šaltą keptuvę taip, kad pjovimo vieta būtų apačioje ir pakepkite iš abiejų pusių po kelias min., kol gražiai paruduos.
Tada mėsą sudėkite į kepimo indą pjautine dalimi į viršų. Mėsos paviršių patepkite medumi, pabarstykite prieskoniais ir druska. Kepkite orkaitėje 90 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes.
Ištirpinkite cukrų keptuvėje storu dugnu, sudėkite kmynus ir kario pastą. Vėliau supilkite granatų sultis ir sultinį. Virkite ant žemos ugnies apie 25 min., kol liks apie 30 ml padažo. Naudokite padažo tirštiklį (arba kukurūzų krakmolą, sumaišytą su šaltu vandeniu), kad padažas gautųsi tirštesnės. Paskaninkite jį druska.