500 g kiaulienos nugarinės,
1 valg. šaukštą aliejaus,
1 valg. šaukštą medaus,
1 val. šaukštas aštrių mėsos prieskonių,
akmens druskos malūnėlyje.
S a l o t o m s:
2 valg. šaukštai aliejaus,
1 didelio svogūno, supjaustyto griežinėlis,
1 lauro lapo,
800 ml (apie 400 g)raudonojo kopūsto, pjaustyto griežinėliais,
1 žaliojo obuolio, pjaustyto juostelėmis,
150-200 ml raudonojo vyno,
1 cinamono lazdelės,
15 gvazdikėlių,
1 arb. š. cukraus,
1 arb. šaukštelis balzamiko acto,
akmens druskos malūnėlyje.
GAMINIMAS:
Visus salotų ingredientus (išskyrus balzamiko actą) sudėkite į didelę keptuvę ir kaitinkite, kol jie užvirs, o vėliau troškinkite apie 35 min. Pabaigoje supilkite balzamiko actą ir pavirkite dar kelias minutes. Jei norite, galite paskaninti druska.
Tuo tarpu, pakepkite iš abiejų pusių mėsą. Jos paviršių patepkite medumi, pabarstykite prieskoniais ir druska. Kepkite orkaitėje 150 laipsnių temperatūroje apie 15 min. (priklausomai nuo mėsos minkštimo). Tada suvyniokite keptą mėsą į foliją ir palaikykite 5 min. Patiekite su karštomis kopūstų salotomis.