400 g moliūgų, pjaustytų gabalėliais,
2 valg. šaukštai aliejaus,
3 smulkintų česnako skiltelių,
1/4 smulkintos aitriosios paprikos,
200 ml žuvies sultinio,
100 ml 35 proc. riebumo grietinėlės,
200 g baltosios žuvies,
1 arb. šaukštelis citrininių žuvies prieskonių,
akmens druskos malūnėlyje,
100 g lukštentų krevečių.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite aliejų puode storu pagrindu, pakepkite česnakus ir aitriąsias paprikas. Tuomet įdėkite moliūgus ir pakepkite kelias minutes. Vėliau supilkite sultinį, uždenkite puodą ir virkite, kol moliūgai suminkštės.
Pertrinkite sriubą trintuvu ir vėl užvirkite. Tuo tarpu, iškepkite žuvį keptuvėje ant vidutinės ugnies arba orkaitėje. Paskaninę prieskoniais, patiekite sriubą su žuvimi ir krevetėmis.