2 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.
įdarui:
600 g varškės ar šviežio sūrio,
2 kiaušiniai,
50—100 g sviesto,
1—2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1—2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai užtaisomi, kad kepant varškė neišbėgtų.
Paruoštas vyniotinis dedamas į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, aptepamas su pienu suplaktu kiaušiniu ir 30—40 min kepamas orkaitėje ar krosnyje.
Iškepęs supjaustomas riekutėmis ir valgomas užsigeriant pienu, vaisių sultimis ar kisieliumi.
Įdarui varškė ar sūris sumalama mėsmale, sviestas gerai ištrinamas, sudedamas į varškę, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir sukama, kol cukrus ištirps. Tada įberiama džiūvėsėlių, cinamono ir gerai išmaišoma.