2 stiklinės miltų,
vandens,
druskos.
įdarui:
600 g varškės ar šviežio sūrio,
2 kiaušiniai,
50-100 g sviesto,
1-2 šaukštai cukraus,
1 šaukštas pyrago džiūvėsėlių,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Iš miltų ir pasūdyto vandens suminkoma vidutinio kietumo tešla (kaip skryliams). Labai gerai išminkyta tešla išmušama kočėlu ir plonai iškočiojami 1-2 keturkampiai lakštai. Kiekvienas lakštas patepamas tirpytu sviestu, uždedamas varškės įdaro sluoksnelis ir suvyniojama. Galai užtaisomi, kad kepant varškė neišbėgtų.
Paruoštas vyniotinis dedamas į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą, aptepamas su pienu suplaktu kiaušiniu ir 30-40 min kepamas orkaitėje ar krosnyje.
Iškepęs supjaustomas riekutėmis ir valgomas užsigeriant pienu, vaisių sultimis ar kisieliumi.
Įdarui varškė ar sūris sumalama mėsmale, sviestas gerai ištrinamas, sudedamas į varškę, suberiamas cukrus, įmušami kiaušiniai ir sukama, kol cukrus ištirps. Tada įberiama džiūvėsėlių, cinamono ir gerai išmaišoma.