600 g kopūstų,
2 svogūnų,
5 žalių saldžiųjų paprikų,
8 pomidorų,
4 šaukštų obuolių sulčių,
200 g šaltai rūkytų lašinių,
2 skiltelių česnako,
po žiupsnelį kmynų sėklų,
aitriosios paprikos miltelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Kopūstą smulkiai supjaustykite, pabarstykite druska, aitriąja paprika, kmynais ir sumaišykite su smulkiai kapotais svogūnais bei česnakais. Saldžiąsias paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite siauromis juostelėmis, pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite griežinėliais. Plonomis lašinių juostelėmis padenkite kepimo indo dugną, sieneles.
Sluoksniuokite daržoves: paskirstykite pusę kopūstų, sudėkite po sluoksnį saldžiųjų paprikų ir pomidorų, o viršuje - likusius kopūstus. Gaminį užpilkite obuolių sultimis, praskiestomis 4 šaukštais vandens. Viršų apdėliokite lašinių juostelėmis ir įdėkite į įkaitintą orkaitę. Troškinkite maždaug 30 min. Patiekite su virtomis bulvėmis.