500 g konservuotų raudonųjų pupelių (arba virtų),
2 svogūnų,
2 česnako skiltelių,
50 g aliejaus,
500 g labai rupiai malto arba kapoto jautienos kumpio,
2 šaukštelių druskos,
0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio aitriosios paprikos.
GAMINIMAS:
Svogūnus ir česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Tada dėkite į keptuvę, įpilkite aliejaus ir pakepinkite. Sudėkite kumpį ir kepinkite, kol papilkės. Į didelį puodą sudėkite pakepintą mėsą, pupeles, įpilkite truputį vandens, pasūdykite, berkite pipirų.
Įdėkite sutrintos aitriosios paprikos, uoginių paprikų, supilkite pomidorų sultis. Neuždengus ant labai mažos ugnies virkite apie valandą. Protarpiais būtina pamaišyti ir prireikus dar įpilkite vandens ar pomidorų sulčių.