Tešlai:
3 stiklinės miltų,
2-3 kiaušiniai,
druskos,
vandens.
Įdarui:
170 g džiovintų grybų,
1-2 svogūnai,
2-3 šaukštai sviesto,
250 g riebaus šviežio kumpio,
2 kiaušiniai,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Iš miltų, kiaušinių ir vandens užminkoma tešla. Grybai nuplaunami, išverdami, kumpis smulkiai sukapojamas (jeigu liesas, pridedama lašinių), sumaišomas su kapotais grybais, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, įberiama pipirų, išmaišoma ir daromi koldūnai. Dedami į verdantį pasūdytą vandenį, išvirę išgriebiami ir užpilami sviestu su jame pakepintais svogūnais.
Šis koldūnų receptas iš XIX amžiaus. Iš viso Lietuvoje koldūnai gaminami nuo seno.