3 apelsinai,
2 stiklinės miltų,
2 kiaušiniai,
pusė stiklinės cukraus,
stiklinė didelių besėklių razinų,
5 šaukštai sviesto,
šaukštelis kepimo miltelių,
šaukštelis sodos,
pusė šaukštelio druskos,
150 ml pieno,
150 ml natūralaus jogurto.
GAMINIMAS:
Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite išbrinkti. Apelsinus nuplaukite, nušveiskite šepetėliu, nusausinkite ir nutarkuokite žieveles. Į puodą suberkite ketvirtadalį stiklinės cukraus, sudėkite tarkuotas apelsinų žieveles, įpilkite 2 šaukštus vandens, maišant kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Sukrėskite sviestą ir dar pakaitinkite maždaug minutę.
Leiskite atvėsti. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, druską ir likusį cukrų. Suplakite kiaušinius, pieną, jogurtą ir pravėsusį apelsinų sirupą, suberkite miltus, išmaišykite, sudėkite razinas. Stačiakampę kekso formelę ištepkite sviestu, pabarstykite miltais, sukrėskite tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 1 valandą.