2 stiklinės lazdynų riešutų,
1,5 stiklinės cukraus,
3 šaukštai vandens,
pusė šaukštelio cinamono,
žiupsnelis malto imbiero,
šaukštas sviesto.
GAMINIMAS:
Riešutus suberkite į popieriumi išklotą skardą ir paskrudinkite karštoje orkaitėje, pašalinkite nusilupusias luobeles. Riešutai turi pagelsti ir šiek tiek apskrusti. Nedideliame puode sumaišykite cukrų su vandeniu, kad cukraus kristalai sudrėktų. Nemaišant kaitinkite ant silpnos ugnies, kol cukraus kristalai ištirps, o masė taps tamsaus gintaro spalvos - apie 10 min.
Suberkite karštus riešutus ir prieskonius, kuo greičiau išmaišykite mediniu šaukštu ir sukrėskite masę ant sviestu patepto kepimo popieriaus. Tolygiai paskirstykite, uždenkite sviestuoto popieriaus lakštu ir lengvai pakočiokite kočėlu, kad skanėstas būtų vienodo storio. Kai šiek tiek pravės, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir leiskite visiškai atvėsti.