200 g avienos kumpelio (tinka ir išpjova ar sprandinė),
1 morkos,
2 vidutinio dydžio bulvių,
tamsios adžikos,
laurų lapų,
pipirų,
druskos,
baziliko.
GAMINIMAS:
Avieną ir daržoves supjaustykite nedideliais ir vienodais gabalėliais, tik morką galima tarkuoti. Imkite troškinimo puodelius, ant dugno dėkite supjaustytą avieną, uždėkite 1 laurų lapą, 1 kvapiojo pipiro žirnelį, ant viršaus po sluoksnį bulvių ir morkų. Troškinį galite pagardinti ir spanguolėmis.
Viską paskaninkite žiupsneliu druskos ir bazilikais, jei mėgstate aštriau, įdėkite čili pipiriuką ar užkrėskite šaukštą tamsios adžikos. Tuomet užpilkite vandens, užvožkite dangtį ir pašaukite valandai į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.
Aviena turi specifinį kvapą, kuris ne visiems patinka. Jeigu norite jį nuslopinti, į čenachą įdėkite porą saliero šaknies gabalėlių (tokio dydžio, kaip ir visos pjaustytos daržovės).