makaronų apkepas su varške ir avietėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



makaronų apkepas su varške ir avietėmis


INGREDIENTAI:

250 g makaronų,
250 g varškės,
50 g kapotų migdolų,
50 g razinų,
romo,
pakelis vanilinio cukraus,
šaukštelis tarkuotų citrinų žievelių,
šaukštelis cinamono miltelių,
truputis aviečių likerio,
100 g vyšnių,
4 kiaušiniai,
cukraus,
sviesto,
džiūvėsėlių,
riebalų.

P a d a ž u i:
250 g aviečių,
truputis brendžio,
3 šaukštai avietinių ledų,
stiklinė plaktos grietinėlės.


GAMINIMAS:

Makaronus berkite į verdantį vandenį ir pavirkite pusę ant pakuotės nurodyto laiko. Tuomet nukoškite ir ataušinkite. Varškę su kiaušiniais išsukite iki vientisos masės. Suberkite migdolus, razinas, vanilinį cukrų, citrinų žieveles bei cinamoną. Paskui įmaišykite likerį, romą, vyšnias, makaronus, šiek tiek pasaldinkite.

Kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite džiūvėsėliais. Į ją krėskite tešlą, ant viršaus išdėliokite sviesto gabaliukus. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Paruoškite padažą. Avietes apšlakstykite brendžiu ir pertrinkite per sietelį. Į tyrę sudėkite aptirpusius ledus ir gerai išplaktą grietinėlę. Tada viską gerai išplakite. Apkepą padalykite porcijomis, apliekite pastingdytu padažu ir tiekite.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668