500 g avienos,
1 svogūno,
4 pomidorų,
kelių kopūsto lapų,
pusės stiklinės žirnelių,
4 bulvių,
4 paprikų,
2 aitriųjų pipirų,
100 g aliejaus,
30 g sviesto,
3 stiklinių sultinio arba vandens,
50 g fermentinio sūrio,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
petražolių,
krapų,
druskos.
GAMINIMAS:
Avieną supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite į puodą, užpilkite dviem stiklinėmis sultinio arba vandens ir įlašinkite truputį aliejaus. Virkite ant nedidelės ugnies apie 10 min. Visas daržoves paruoškite kaip salotoms: pomidorus, bulves, paprikas supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite. Aitriuosius pipirus, kopūsto lapus galite supjaustyti juostelėmis.
Žalumynus susmulkinkite. Suberkite žirnius ir viską sumaišykite su aviena. Paskui masę sudėkite į troškinimo indą, pabarstykite paprikos milteliais, užberkite druskos, supilkite likusį aliejų ir stiklinę vandens arba sultinio. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 20 min. išėmus iš orkaitės troškinį truputį pašlakstykite aliejumi, pabarstykite fermentiniu sūriu ir patiekite į stalą.