T e š l a i:
1 kiaušinis,
250 g varškės,
5 šaukštai pieno,
0,5 stiklinės aliejaus,
100 g cukraus,
400 g miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Į d a r u i:
350 g sumaltų riešutų (lazdynų, graikinių),
0,5 stiklinės sumaltų razinų,
50 g cukraus pudros,
6 šaukštai grietinėlės,
1 šaukštas sumaltos apelsino žievelės,
po šaukštą sumalto cinamono ir
gvazdikėlių.
Vyniotiniui a p t e p t i:
50 g sviesto,
cukraus pudros ir
riešutų papuošimui.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą, iškočiokite 7 mm storio stačiakampį lakštą. Įdarui skirtus produktus suberkite į dubenį ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Šią masę šaukštu tolygiai sudėkite ant tešlos lakšto.
Iš priešingų pusių iki vidurio susukite vyniotinį. Jį dėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos ir kepkite 170 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 min. Iškepusį karštą vyniotinį patepkite sviestu, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite riešutais.