200 g fetos sūrio,
200 g varškės,
200 g kieto varškės sūrio,
2 šaukštai grietinės,
truputis česnako,
maži pomidoriukai,
juodieji arba kvapieji pipirai,
gabalėlis morkos,
dantų krapštukų.
GAMINIMAS:
Varškę sumalkite mėsmale. Jei varškė drėgna, prieš malant ją būtinai nusausinkite. Fetą, varškę ir grietinę gerai išmaišykite, įspauskite česnako. Turi išeiti gan tiršta vientisa masė. Sūrį smulkiai sutarkuokite. Iš paruoštos masės šaukšteliu formuokite rutuliukus, dėkite juos į sutarkuotą sūrį ir apvoliokite.
Prisiminkite vaikystę. Rutuliukai, kaip ir lipdant senį besmegenį, turi būti skirtingų dydžių - nuo didžiausio iki mažiausio. Sniego senius pastatykite sutvirtindami juos dantų krapštukais. Mažiukų pomidorėlių puselės gali tapti besmegenių kepurėlėmis.
Pipiriukus panaudokite akims ir sagoms, o gabalėlis morkos - puiki nosis. Kadangi seniai besmegeniai mėgsta šaltį, iki pat patiekimo, jie gali būti šaldytuve. Na ir kas, jei tai jums primena vaikų stalą... Juk šventė, o patiekalas - puikus sūrio užkandis.