500 g šviežių pupelių ankščių,
400 g pomidorų,
250 g su lupenomis virtų bulvių,
2 svogūnai,
2 šaukštai aliejaus,
1 1/2 l daržovių sultinio,
4 skrudinamosios duonos riekelės,
2 šaukštai lydyto sviesto,
50 g tarkuoto ementalio sūrio,
kelios bazilikų šakelės,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Ankštis supjaustykite 3-4 cm ilgio gabalėliais. Pomidorus kryžmai įpjaukite, 30 sekundžių palaikykite verdančiame vandenyje, tada apliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Minkštimą pasmulkinkite. Nuluptas bulves ir svogūnus taip pat supjaustykite kubeliais.
Puodelyje įkaitinkite aliejų ir svogūnus pakepinkite, kol jie taps skaidrūs. Tada dėkite pomidorus, patroškinkite 2-3 minutes. Suberkite bulves ir pupeles. Liekite sultinį, užvirkite ir 15 min. sriubą virkite uždengtame puode.
Gardinkite smulkintais bazilikais, druska, pipirais. Paruoškite skrebučius. Duonos riekeles suvilgykite lydytame svieste, pabarstykite tarkuotu sūriu ir paskrudinkite ant grotelių. Riekeles pabarstykite pipirais, perpjaukite įstrižai ir tiekite su pupelių sriuba.