500 g virtų bulvių,
4 jūrinės žuvies filė gabalėlių,
200 g pomidorų tyrės,
1 saldžiosios paprikos,
100 g avių arba ožkų sūrio,
3 šaukštų grietinėlės,
3 šaukštų tarkuoto žementalio sūrio,
1,5 šaukšto alyvų aliejaus,
1 šaukšto citrinos sulčių,
1 šaukšto kapotų petražolių,
1 skiltelės česnako,
po žiupsnelį čiobrelių,
druskos,
100 ml baltojo vyno,
riebalų indui ištepti.
GAMINIMAS:
Žuvies gabalėlius sudėkite į riebalais išteptą formą vieną prie kito. Pašlakstykite citrinos sultimis ir pasūdykite. Papriką perpjaukite, išvalykite sėklas, o minkštimą sumalkite smulkintuvu iki tyrės tirštumo. Ją sumaišykite su pomidorų tyre. Iš gauto mišinio, susmulkinto žementalio, ožkų sūrio, grietinėlės, šaukšto alyvų aliejaus, kapotų česnakų, petražolių pagaminkite padažą.
Jei reikia, šiek tiek pasūdykite. Šiuo padažu užpilkite žuvį. tarp jų įterpkite bulvių kubelius, pašlakstykite likusiu aliejumi, pabarstykite čiobreliais ir supilkite vyną. Troškinkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.