6 raudoni vynuoginiai pomidorai,
6 geltoni pomidorai,
3 salierų stiebai,
česnako skiltelė,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 baklažanai,
saldžioji paprika,
ryšelis bazilikų,
30 g tarkuoto parmezano,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.
GAMINIMAS:
Baklažanus susmulkinkite vynuoginių pomidorų dydžio gabalėliais. Geltonus pomidorus perrėžkite pusiau, salierų stiebus sukapokite griežinėliais. Papriką išvalykite ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Aliejų pilkite į gilią, nepridegančią keptuvę ir pakaitinkite. Berkite smulkintus česnakus, pakepkite, kol jie pagels, ir išgriebkite.
Tada sudėkite baklažanus ir nuolat maišydami kepkite, kol apsitrauks rusva plutele. Sudėkite visas daržoves, nuolat maišant paskrudinkite dar tris minutes. Salotas paskaninkite druska, pipirais, sukrėskite į pašildytas lėkštes ar porcinius indelius, pabarstykite tarkuotu parmezanu ir smulkintais bazilikais.