250 g avienos,
100 ml aliejaus,
2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių,
1 svogūno,
1 šaukšto razinų,
1 šaukšto juodųjų serbentų,
2 skiltelių česnako,
2 pomidorų,
2 šaukštų kedrų arba migdolų riešutų,
1 stiklinės grietinės arba natūralaus jogurto,
druskos,
juodųjų maltų pipirų,
petražolių.
GAMINIMAS:
Pirmiausia avieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Susmulkinkite česnako skilteles, o svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir skardoje apie 5 min. pakepkite riešutus.
Į puodą supilkite pusę aliejaus ir suberkite ryžius, kelias minutes pakaitinkite, kol ryžiai taps peršviečiami, tada įpilkite 2 l karšto virinto vandens ir virkite 12 min. Pavirus vandenį nupilkite. Likusį aliejų supilkite į gilią keptuvę ir įkaitinkite, suberkite svogūnus, truputį juos pakepkite, tada suberkite mėsą, razinas.
Suberkite česnaką, pomidorus, riešutus, užberkite pagal skonį druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Į keptuvę suberkite ryžius, išmaišykite, palaukite, kol užvirs, ir uždengus kelias minutes patroškinkite. Plovą į stalą patiekite karštą, pabarstytą smulkintomis petražolėmis. Atskirai patiekite grietinę arba jogurtą.