Turkiškas plovas su aviena receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Turkiškas plovas su aviena


INGREDIENTAI:

250 g avienos,
100 ml aliejaus,
2 stiklinių ilgagrūdžių ryžių,
1 svogūno,
1 šaukšto razinų,
1 šaukšto juodųjų serbentų,
2 skiltelių česnako,
2 pomidorų,
2 šaukštų kedrų arba migdolų riešutų,
1 stiklinės grietinės arba natūralaus jogurto,
druskos,
juodųjų maltų pipirų,
petražolių.


GAMINIMAS:

Pirmiausia avieną supjaustykite nedideliais kubeliais ir išvirkite. Susmulkinkite česnako skilteles, o svogūną ir pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir skardoje apie 5 min. pakepkite riešutus.

Į puodą supilkite pusę aliejaus ir suberkite ryžius, kelias minutes pakaitinkite, kol ryžiai taps peršviečiami, tada įpilkite 2 l karšto virinto vandens ir virkite 12 min. Pavirus vandenį nupilkite. Likusį aliejų supilkite į gilią keptuvę ir įkaitinkite, suberkite svogūnus, truputį juos pakepkite, tada suberkite mėsą, razinas.

Suberkite česnaką, pomidorus, riešutus, užberkite pagal skonį druskos, pipirų ir viską gerai išmaišykite. Į keptuvę suberkite ryžius, išmaišykite, palaukite, kol užvirs, ir uždengus kelias minutes patroškinkite. Plovą į stalą patiekite karštą, pabarstytą smulkintomis petražolėmis. Atskirai patiekite grietinę arba jogurtą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668