250 g perlinių kruopų,
400 g virtų pupelių (gali būti konservuotos),
2 svogūnų,
200 g parūkytos dešros,
2 šaukštų sviesto,
po šaukštą garstyčių ir krienų,
stiklinės grietinės,
šaukštelio mairūnų,
druskos,
pipirų,
šaukšto aliejaus ir
2 šaukštų džiūvėsėlių kepimo indui ištepti ir pabarstyti.
GAMINIMAS:
Į puodą įpilkite 2 stiklines vandens, įdėkite šaukštą sviesto, užvirinkite, suberkite kruopas ir virkite 20 min. Svogūnus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su likusiu sviestu. Sudėkite pupeles, kubeliais pjaustytą dešrą, garstyčias, krienus.
Įberkite mairūnų, pipirų ir viską išmaišykite. Į karščiui atsparų indą, pateptą riebalais ir pabarstytą džiūvėsėliais, sluoksniais dėkite košę ir pupeles. Ant viršaus supilkite grietinę ir 15-20 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje.